0
Winkelmand

Groentechips van Annemiek Ziessen

Wil je genieten van chips? Maak ze dan zelf een stuk gezonder van groenten. Annemiek Ziessen deelt haar knisperende geheim voor deze lekkere snack.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de aardappels en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Waarmee je dat doet, moet je zelf weten. Annemiek gebruikt een mes.
  2. Kijk of de plakjes droog zijn. Dep ze indien nodig met keukenpapier droog.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes op de bakplaat. Strooi zout overde plakjes. Besmeer de plakjes daarna met een zeer dun laagje olijfolie. Doe dit met een kwastje en zorg dat de plakjes helemaal bedekt zijn. Als je er teveel op smeert, worden de chips niet knapperig. Strooi het paprikapoeder erover.
  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de chips 10 minuten.
  5. Zet dan de oven op 150 graden Celsius en bak de chips nog eens 10 minuten. Houd de chips goed in de gaten. Elke oven werkt anders, dus leer je oven goed kennen.
  6. De chips zijn goed als ze knapperig zijn en nog niet te donker beginnen te worden. Haal de bakplaat eruit en laat de chips 15 minuten afkoelen op een rooster.

Ingrediënten

4 personen

4 zoete aardappels

zout (naar smaak toevoegen)

olijfolie (naar smaak toevoegen)

paprikapoeder (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1

Alternatief