0
Winkelmand

Grote frieten met yoghurttartaarsaus

Probeer ook eens deze heerlijke grote frieten met yoghurttartaarsaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat in de koelkast op smaak komen.
  2. Snijd de aardappels in lange dikke repen en droog ze goed in een schone keukendoek.
  3.  Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm de olie in een frituurpan tot maximaal 180°C en frituur de frieten in delen in een paar minuten lichtgeel.
  4. Schep ze uit de olie en spreid ze uit op de bakplaat. Houd ze warm en krokant in de oven tot alle frieten gebakken zijn.
  5. Bestrooi de frieten met zout en eventueel peper en serveer met de tartaarsaus.

Ingrediënten

4 personen

voor de tartaarsaus

50 milliliter mayonaise

50 milliliter volle yoghurt

4 zoetzure augurkjes fijngesnipperd

1 eetlepel kappertjes

1 sjalot zeer fijngesnipperd
of
1 lente-/bosui zeer fijngesnipperd

0.5 bos peterselie zeer fijngehakt

voor de frieten

8 grote vastkokende aardappels

750 milliliter zonnebloemolie
of
750 milliliter arachideolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1
8710624290108 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Kühne Augurkenblokjes product photo
Kühne AugurkenblokjesKühne Augurken Blokjes 330 g1,05
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
3545 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
450
Koolhydraten
40
Vetten
29
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0