0
Winkelmand

Haagse blufkoekjes

Heerlijk gezellige Haagse blufkoekjes, perfect tijdens de speciale dagen van het jaar!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140ºC.
  2. Klop de eieren met het bessensap, bietensap en een mespunt zout schuimig in een vetvrije kom.
  3. Klop met een mixer lepel voor lepel de suiker erdoor en klop nog circa 5 minuten tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
  4. Schep het mengsel in de spuitzak en spuit er op de bakplaat 16 roosjes of ronde koekjes van. Bak de meringues 30-40 minuten in de oven.
  5. Schep intussen de bessen om met de geleisuiker en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten koken zonder te roeren.
  6. Schep in een schaaltje en laat de gelei goed afkoelen en opstijven.
  7. Bestrijk de helft van de meringues met de bessengelei en plak de andere meringues erop.

Ingrediënten

2 eiwitten

4 eetlepels rodebessensap

2 theelepels bietensap

150 gram witte basterdsuiker

150 gram rode bessen ontdooid, diepvries, geprakt
of
150 gram bosvruchten ontdooid, diepvries, geprakt

100 gram geleisuiker

Ingrediënten

Voor 0 personen

8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Top! van Coop Appel zwarte bessensap product photo
Top! van Coop Appel zwarte bessensapPuur appel zwarte bessen sap.1,63
Alternatief
1
8712700100400 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Rode bessen product photo
Rode bessenRode bessen3,69
1
Ardo Bosvruchten product photo
Ardo BosvruchtenArdo Bosvruchten3,99
Alternatief
1
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,75
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
135
Koolhydraten
32
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0