0
Winkelmand

Hamburgerbroodjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met de suiker, gist, 100 ml lauwwarm water en ½ theelepel zout. Kneed in 8-10 minuten tot een soepel deeg en voeg nog wat water toe als het deeg te droog is.
  2. Voeg de boter toe en blijf kneden tot alle boter goed is opgenomen. Laat het deeg afgedekt circa 20 minuten rijzen op een warme plaats.
  3. Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 cm dik. Snijd of steek 8 rondjes eruit en leg deze naast elkaar op een stuk bakpapier. Dek af met een vochtige theedoek en laat nog 25-30 minuten rijzen.
  4. Steek de barbecue (met deksel) aan en laat de kooltjes gloeien. Schuif ze in een cirkel opzij.
  5. Klop het ei los met 1 eetlepel water. Bestrijk het deeg ermee en bestrooi met de sesam.
  6. Leg 2 lagen aluminiumfolie op het barbecuerooster met daarop het bakpapier met de broodjes. Bak de broodjes in 12-15 minuten op de barbecue, met het deksel gesloten, goudbruin.

Ingrediënten

350 gram bloem

10 gram suiker

1 zakje gedroogde gist 7 g

25 gram boter in stukjes

1 ei

2.5 eetlepels sesamzaad

Ingrediënten

Voor 0 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Il Molino Bakkers gist product photo
Il Molino Bakkers gistIl Molino Bakkers gist0,89
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
200
Koolhydraten
33
Vetten
4
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
7
Vezels
2
Zout
0.2
Suiker
0