0
Winkelmand

Hangop met kaneel en toffeesaus

Probeer eens deze hangop met kaneel en toffeesaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de theedoek nat en leg in een vergiet. Zet het vergiet in een kom en zorg dat het de bodem niet raakt. Schenk de yoghurt in de doek en dek af met folie. Laat minimaal 4 uur uitlekken in de koelkast (dit kan ook een dag of nacht van tevoren).
  2. Schep de hangop uit de doek in een kom, roer de kaneel erdoor en zet weer terug in de koelkast.
  3. Smelt voor de saus de boter met de basterdsuiker en voeg de slagroom in een straaltje toe. Breng aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes borrelen tot de saus zo dik is dat deze op de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
  4. Schep met 2 natgemaakte eetlepels 3 quenelles van de yoghurt op een bord. Druppel de toffeesaus er in strepen over.

Ingrediënten

4 personen

1 liter volle yoghurt

1 theelepel kaneelpoeder

100 gram boter in blokjes

150 gram bruine basterdsuiker

150 milliliter slagroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan volle yoghurt product photo
Melkan volle yoghurtMelkan Volle Yoghurt 1L1,15
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
605
Koolhydraten
47
Vetten
41
Verzadigde vetten
27
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0