0
Winkelmand

Hangop met kersen en amandelmeringue

Probeer eens deze hangop met kersen en amandelmeringue!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg een dag van tevoren een fijne bolzeef in een passende kom zonder dat de zeef de bodem raakt. Spoel de doek met heet water en wring goed uit. Leg de nog vochtige doek in de zeef. Giet de yoghurt in de doek en dek af met vershoudfolie. Zet de yoghurt minimaal 8 uur in de koelkast. Hoe langer, hoe dikker de hangop wordt.
  2. Verwarm de oven voor op 110ºC.
  3. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer tot pieken.
  4. Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten tot een glanzend eiwit.
  5. Schep kleine hoopjes op de bakplaat en bestrooi ze met amandelschaafsel.
  6. Bak de meringues een uur in het midden van de oven.
  7. Laat ze buiten de oven afkoelen.
  8. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  9. Schep de hangop uit de doek in een schaal en schep de geslagen room er voorzichtig doorheen.
  10. Verdeel dit over 4 grote glazen.
  11. Verdeel dit over 4 grote glazen. Breek er de meringues over en serveer met de kersen.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel volle yoghurt

2 eiwitten

100 gram fijne tafelsuiker

20 gram amandelschaafsel

50 milliliter slagroom

0.5 zakje vanillesuiker

200 gram kersen

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624290108 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
8717772025323 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
355
Koolhydraten
42
Vetten
15
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0