0
Winkelmand

Hartig breekbrood met olijven, salami en kaas

Dit heerlijke recept is mede mogelijk gemaakt door Foodies.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwam de oven voor (elektrisch: 200 ℃ / hetelucht ℃). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng 250 gram bloem met het zout en de baking soda in een grote kom.
  3. Giet de karnemelk erbij en roer door met een houten lepel.
  4. Voeg de kruiden, de kaas, de olijven en de salami toe en roer nog even door.
  5. Doe wat bloem in je handen en kneed een mooie bal van het deeg. Leg de deegbal op de bakplaat en kerf er met een mens een kruis in.
  6. Bestrooi met nog wat bloem en bak het brood in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  7. Haal het brood uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
  8. Serveer het brood met bijvoorbeeld groene en rode pesto en vleeswaren naar smaak.

Ingrediënten

6 personen

250 gram bloem en extra om te bestrooien

1 theelepel zout

1 theelepel baking soda

200 ml karnemelk

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

100 gram geraspte belegen kaas

100 gram groene olijven

70 gram salami

bakpapier (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen Zeezout2,55
Alternatief
1
Arm & Hammer Baking soda product photo
Arm & Hammer Baking soda1,69
Alternatief
1
Melkan Karnemelk product photo
Melkan Karnemelk0,99
Alternatief
1
Verstegen Italiaanse kruiden met zout product photo
Verstegen Italiaanse kruiden met zout2,59
Alternatief
1
Melkan Geraspte kaas belegen 48+ voordeel product photo
Melkan Geraspte kaas belegen 48+ voordeel3,59
Alternatief
1
Carbonell Groene olijven zonder pit product photo
Carbonell Groene olijven zonder pit1,09
Alternatief
1
Top! van Coop Authentiek salami product photo
Top! van Coop Authentiek salami2,50
Alternatief
1

Niet beschikbaar

 product photo
bakpapier
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
140
Koolhydraten
31
Vetten
12
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0