0
Winkelmand

Hartige broodpudding met spek, paddenstoelen en kaas

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bak de spekblokjes krokant in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  3. Meng het brood met de room, eieren, knoflook, tijm, mosterd en de helft van de kaas tot een smeuïg mengsel. Voeg de champignons en spekblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en roer het geheel goed door.
  4. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de broodpudding in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

4 personen

100 gram spekblokjes

0.5 bruinbrood iets kleiner gescheurd, van oud brood

250 milliliter slagroom

5 eieren losgeklopt

1 teentje knoflook geperst

3 takjes tijm alleen de blaadjes

1 theelepel mosterd

200 gram oude kaas geraspt

250 gram champignons fijngesneden

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624352325 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Duopak glutenvrij brood bruin product photo
Duopak glutenvrij brood bruinDuopak glutenvrij brood bruin1,49
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
Vergeer Extra oude kaas plakken product photo
Vergeer Extra oude kaas plakkenVergeer Holland XO gesneden kaas extra oud 175gr2,99
Alternatief
2
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
690
Koolhydraten
19
Vetten
53
Verzadigde vetten
30
Eiwitten
31
Vezels
2
Zout
2.8
Suiker
0