0
Winkelmand

Hartige kersenclafoutis

Probeer ook eens deze heerlijk hartige kersenclafoutis!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem met het bakpoeder, een snuf zout en peper. Klop de eieren en de melk erdoor tot een glad beslag en laat circa 20 minuten rusten. Spoel de kersen af en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Vul de schaaltjes met de kersen en bestrooi met de rozemarijn en zeezout. Klop het beslag nogmaals door en giet over de kersen.
  4. Bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer (lauw)warm.

Ingrediënten

4 personen

100 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

3 eieren losgeklopt

250 milliliter melk

500 gram kersen uitgelekt, pot

2 takjes rozemarijn fijngehakt

1 theelepel grof zeezout

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Kersen product photo
KersenKersen3,49
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
210
Koolhydraten
30
Vetten
5
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
11
Vezels
1
Zout
0.8
Suiker
0