0
Winkelmand

Hartige spinazietaart met zalm, ricotta en geitenkaas

Dit heerlijke recept is mede mogelijk gemaakt door Foodies.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet voor de vulling een grote pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Blancheer de spinazie er kort in tot hij geslonken is.Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Knijp met je handen zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en dep droog met keukenpapier of een theedoek.
  4. Hak de spinazie. Doe de spinazie met de overige ingrediënten voor de vulling in een grote kom en roer alles goed door elkaar.
  5. Verwarm de oven voor (elektrisch 200℃ / hetelucht 180 ℃ ).
  6. Vet een springvorm (20cm⌀) in met olie.
  7. Rol 1 rol bladerdeeg uit en bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm ermee.
  8. Verdeel de vulling over de bodem en duw de hele gekookte eieren rondom in de vulling.
  9. Rol de tweede rol bladerdeeg uit en snijd hier een cirkel ter grootte van de springvorm uit.
  10. Steek met het uitsteekvormpje drie vormpjes uit de deegcirkel.
  11. Leg de deegcirkel op de vulling en druk de randen goed aan om alles goed dicht te maken.
  12. Bestrijkt de bovenkant met geklutst ei.
  13. Bak de taart in 50-60 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  14. Haal de taart uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Ingrediënten

8 personen

olie (naar smaak toevoegen)

2 rollen bladerdeeg

3 eetlepels paneermeel

2 stuks Eieren geklutst

1 stuks ei geklutst

1 kilogram bladspinazie

400 gram ricotta

100 gram zachte geitenkaas

1 eetlepel (olijf)olie

100 gram gerookte zalm in stukjes

2 stuks Eieren geklutst

1 teentje knoflook geperst

2 theelepels nootmuskaat

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

100 gram geraspte belegen 30+ kaas

zout en peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 8 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Hak Bladspinazie product photo
Hak BladspinazieHak Spinazie 330 g pot1,59
Alternatief
3
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
2
MelkanGeitenkaas naturel product photo
MelkanGeitenkaas naturelMelkanGeitenkaas naturel1,79
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8710624212575 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
8712200947369 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Belegen 48+ kaas geraspt product photo
Melkan Belegen 48+ kaas gerasptMelkan Kaas 48+ Belegen WGM Geraspt 175g2,69
Alternatief
1
Jozo Zout & peper mix product photo
Jozo Zout & peper mixJOZO Zout & Peper Mix Extra Fijn 100 g Bus1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
538
Koolhydraten
24
Vetten
36
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
28
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0