0
Winkelmand

Hartige tulband met spruitjes en gruyère

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng 50 gram boter met de spruitjes in een ovenschaal en rooster circa 20 minuten in de oven.
  2. Meng intussen het bakmeel met de salie, eidooiers, karnemelk, 1 theelepel zout en de rest van de boter. Voeg de geroosterde spruitjes en driekwart van de gruyère toe. Schakel de oven niet uit.
  3. Klop de eiwitten luchtig met een snufje zout en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  4. Giet het beslag in de vorm en bak in de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake iets afkoelen en neem vervolgens uit de vorm.
  5. Serveer warm of laat afkoelen. Bestrooi met extra salieblaadjes en kaas.

Ingrediënten

8 personen

150 gram zachte boter

350 gram spruitjes gehalveerd, panklaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

salie (naar smaak toevoegen) om te garneren

salie (naar smaak toevoegen) om te garneren

4 eieren gesplitst

200 milliliter karnemelk

gruyère (naar smaak toevoegen)
of
om te bestrooien
gruyère (naar smaak toevoegen)
of
om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 8 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Spruiten product photo
SpruitenUnbranded Spruiten 350 GRM VERPAKT1,79
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Karnemelk product photo
Melkan KarnemelkMelkan Karnemelk Verse 1 l Pak met punt0,99
Alternatief
1
Coop Zwitserse gruyere product photo
Coop Zwitserse gruyereKaas2,99
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
20
Vetten
25
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
15
Vezels
3
Zout
0.9
Suiker
0