0
Winkelmand

Havermout‘risotto' met spinazie en blauwe kaas

Wil je eens een gezonde risotto proberen? Kies dan voor deze variant met havermout, spinazie en kaas.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn, verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg 1 eetlepel tijm en de havermout toe en roer om.
  2. Giet de bouillon erbij en kook al roerend in circa 10 minuten gaar. Zet intussen de eieren op en kook ze in 3,5 minuut halfzacht.
  3. Giet af en laat schrikken onder koud water. Pel de eieren en halveer ze.
  4. Verkruimel de blauwe kaas en snijd de spinazie grof.
  5. Roer de kaas en spinazie in de laatste minuut door de havermout en serveer direct met de eieren. Maal er peper over en bestrooi de havermout'risotto' met de rest van de tijm.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

1 ui gesnipperd

2 eetlepels tijm

300 gram havermout

800 milliliter groentebouillon van 2 tabletten

4 eieren

200 gram blauwe kazen verkruimeld

300 gram spinazie panklaar, grof gesneden

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Smaakt Havermout product photo
Smaakt HavermoutSmaakt Havermout Bio Volkoren 500 g Zak1,99
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
2381656000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,39
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
535
Koolhydraten
52
Vetten
34
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
31
Vezels
11
Zout
2.5
Suiker
0