0
Winkelmand

Hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus

Probeer ook eens deze heerlijke hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren.
  2. Breng de melk aan de kook. Vermeng de suikers en het zout met de griesmeel en voeg dit al roerende toe aan de kokende melk. Breng weer aan de kook en laat al roerende nog 3 minuten garen.
  3. Vermaal de noten in de keukenmachine en roer ze door de griesmeelpap.
  4. Spoel de puddingvorm om met water en giet de dikke pap erin. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en er geen luchtbellen ontstaan.
  5. Laat de pudding buiten de koelkast geheel afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.
  6. Doe de bramen met de vanillesuiker in een pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen tot het fruit nog enige structuur heeft.
  7. Stort de pudding op een schaal en geef de warme saus erbij. Lekker met lobbig geslagen slagroom.

Ingrediënten

4 personen

40 gram blanke hazelnoten

1 liter melk

60 gram rietsuiker

100 gram griesmeel

voor de saus

1 zakje vanillesuiker

200 gram bramen

1 zakje vanillesuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710466236821 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Caribbean Gold Ruwe rietsuiker product photo
Caribbean Gold Ruwe rietsuikerCaribbean Gold Sugar ruwe rietsuiker 500g zak0,94
Alternatief
1
Mona Griesmeel pudding met rode bessensaus product photo
Mona Griesmeel pudding met rode bessensausMona Griesmeelpudding met Saus 450 ml Beker/kuipje1,69
1
8710624284053 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
365
Koolhydraten
51
Vetten
11
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0