0
Winkelmand

Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter met de eieren en karnemelk luchtig.
  2. Meng de hazelnoten met de suiker, de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout.
  3. Giet het eimengsel erbij en roer met een vork losjes door elkaar. Het mengsel moet onregelmatig blijven voor een luchtig resultaat.
  4. Schep het beslag in de cakevormpjes en leg er een halve abrikoos op, met de holle kant naar boven. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten gaar.

Ingrediënten

12 personen

120 gram boter gesmolten

2 eieren

100 milliliter karnemelk

50 gram blanke hazelnoten licht geroosterd, gehakt

200 gram lichtbruine basterdsuiker

400 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneelpoeder

6 abrikozen gehalveerd, vers, rijp

Ingrediënten

Voor 12 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Karnemelk product photo
Melkan KarnemelkMelkan Karnemelk Verse 1 l Pak met punt0,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Hazelnoten product photo
Dr. Oetker HazelnotenDR. OETKER HAZELNOTEN1,74
Alternatief
1
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
310
Koolhydraten
43
Vetten
12
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0