0
Winkelmand

Hazenpeper

Probeer eens deze spannende hazenpeper!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het hazenvlees op kamertemperatuur komen en controleer op stukjes bot. Breng circa 1/4 liter van de wijn met de tijm, de kruidnagels, de laurierblaadjes en de peperkorrels aan de kook en laat op heel laag vuur circa 30 minuten trekken. Zeef de gekruide wijn en gooi de kruiden weg. Doe de gekruide wijn in een grote kom, giet er de resterende wijn bij en schep er de gesneden groenten en het hazenvlees door. Laat afgedekt een nacht in de koelkast marineren. Kneed de boter en de bloem door elkaar en zet in de koelkast.
  2. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog op keukenpapier. Bewaar het marinadevocht en de groenten.
  3. Verhit de braadboter in een grote braadpan met een dikke bodem en bak het vlees in porties rondom bruin.
  4. Bestrooi met wat zout en peper, flambeer met de cognac en schep uit de pan.
  5. Doe het spek in de pan en laat circa 5 minuten bakken. Laat de gesnipperde uien in het spekvet glazig fruiten. Laat de tomatenpuree kort meebakken.
  6. Voeg de marinade met de groenten toe, schep er het hazenvlees door, breng aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat met het deksel op de pan circa 45 minuten zachtjes stoven (het vocht mag niet meer koken).
  7. Breng de saus op smaak met de azijn en de suiker en zonodig wat zout en peper. Bind de saus met het in vlokjes verdeelde mengsel van boter en bloem uit de koelkast.

Ingrediënten

12 personen

1.5 kilogram hazenpeper panklaar

1 fles rode wijn

3 takjes verse tijm

6 kruidnagels

4 laurierblaadjes

1 eetlepel zwarte peperkorrels

1 wortel geschild, in blokjes

1 prei in ringetjes, schoongemaakt

4 stengels bleekselderij dun geschild, in boogjes

50 gram boter

30 gram bloem

60 gram braadboter

1 glas cognac

300 gram mager gerookt spek in blokjes

2 uien

2 eetlepels tomatenpuree

3 eetlepels rodewijnazijn

2 theelepels suiker

Ingrediënten

Voor 12 personen

Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
54
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8712200082299 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,19
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Bak & braad product photo
g'woon Bak & braadg'woon Bak & Braad 400ml1,03
Alternatief
1
3018300006476 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Spekreepjes gerookt duo product photo
Spekreepjes gerookt duoCoop Spekreepjes Gerookte 0.250 kg Tray3,79
Alternatief
2
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 70gr0,35
Alternatief
1
8710624237264 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
365
Koolhydraten
8
Vetten
19
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
33
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0