0
Winkelmand

Heldere champignonsoep

Deze heldere champignonsoep is een gemakkelijk en snel voorgerecht. Ook heel geschikt als opkikker in de middag.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
  4. Bak de plakjes champignon kort mee.
  5. Giet er 300 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de soep enkele minuten.
  6. Was de peterselie en knip het klein.
  7. Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat en strooi er peterselie over.

Ingrediënten

2 personen

1 sjalot

100 gram kastanjechampignons

0.5 eetlepel vloeibare margarine

groentebouillontablet (naar smaak toevoegen) minder zout

3 takjes peterselie

peper (naar smaak toevoegen) naar smaak

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak

Ingrediënten

Voor 2 personen

Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8710725043030 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624311995 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuks product photo
Maggi Bouillon groente blokjes 12 stuksMAGGI Bouillon Groente 122.4 Gram Doos1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
g'woon Witte peper product photo
g'woon Witte peperG'woon Witte Peper 50 gram0,79
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
41.64
Koolhydraten
2.05
Vetten
2.5
Verzadigde vetten
0.44
Eiwitten
2.39
Vezels
0.95
Zout
0.06
Suiker
0.44