0
Winkelmand

Heldere vissoep met tomaat en dragon

Probeer ook eens deze heerlijke heldere vissoep met tomaat en dragon!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui op lage stand in circa 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en dragon toe en fruit nog een minuut al roerend door.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en roer nog een minuut over de bodem van de pan. Giet de bouillon erbij en laat aan de kook komen.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Voeg de zeevruchten en tomatenblokjes toe aan de kokende bouillon en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  5. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

1 ui zeer fijngehakt

2 teentjes knoflook geperst

1 eetlepel gedroogde dragon

1 eetlepel tomatenpuree

1 liter visbouillon heet

5 trostomaten rijpe

500 gram gemengde zeevruchten ontdooid, diepvries

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Dragon product photo
Verstegen DragonVerstegen dragon 11 g Pot2,09
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 70gr0,35
Alternatief
1
g'woon Bouillon blokjes vis product photo
g'woon Bouillon blokjes visg'woon Bouillon blokjes vis 8x10gr0,86
Alternatief
1
Cocktail trostomaten product photo
Cocktail trostomatenCocktail trostomaten2,41
Alternatief
1
8711239049679 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
205
Koolhydraten
10
Vetten
9
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
21
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0