0
Winkelmand

Hemelse modder

Dit nagerecht is heel makkelijk te maken en je hebt er maar heel weinig voor nodig. Hemelse modder is een toetje wat vroeger veel gemaakt werd, maar nu nog steeds populair is. 

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukken en doe ze in een vuurvaste kom. Plaats de kom boven een pan waar een laagje kokend water inzit. Zet het vuur onder de pan laag en laat de chocolade in de kom au bain-marie smelten. Let op: de kom mag het water niet raken.
  2. Splits de eieren. Klop het eigeel met 1 el suiker op tot een romige massa.
  3. Klop in een andere, vetvrije kom, het eiwit goed stijf met een klein snufje zout. Als het eiwit stijf wordt voeg dan beetje bij beetje de resterende suiker toe. Blijf goed kloppen tot er een stevige, glanzende massa ontstaat.
  4. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig door het eigeel. Doe dit vooral niet te snel, want dan gaat het ei stollen.
  5. Spatel er vervolgens voorzichtig het opgeklopte eiwit door.
  6. Klop de slagroom stijf en schep het grootste deel door het chocolademengsel.
  7. Schep de mousse in glaasjes of kommetjes en laat ʼm minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Serveer met de resterende slagroom

Ingrediënten

2 personen

100 gram pure chocolade

2 eieren

3 eetlepels suiker

125 milliliter slagroom

Ingrediënten

Voor 2 personen

g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1

Alternatief