0
Winkelmand

Het beste van Zeeland: Mosselen

Echte Zeeuwse mosselen, zeker het proberen waard!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de mosselen door ze af te spoelen onder de koude kraan. Verwijder de mosselen die open blijven staan en gebruik alleen de schelpen die zich hebben gesloten.
  2. Snijd de wortel in plakjes en snijd de ui, de prei en het bosje selderij in grove stukken.
  3. Doe de mosselen in een grote kookpan, voeg alle groenten toe en bestrooi met grof gemalen peper. Zet de pan op het vuur en voeg het flesje bier toe. Doe het deksel op de pan.
  4. Wacht tot het mengsel begint te koken. Schud alles een keer goed om en wacht tot opnieuw de kook erover komt.
  5. Haal de pan van het vuur en zet de pan op tafel. Mosselen worden niet vanaf een bord, maar vanuit de pan gegeten.

Ingrediënten

1 persoon

1 kilogram mosselen

1 wortel

1 bosje selderij

1 ui

0.25 prei

grof gemalen peper (naar smaak toevoegen)

1 flesje Zeeuws biertje

Ingrediënten

Voor 1 persoon

Verse mosselen product photo
Verse mosselenVerse mosselen8,99
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
1
Verse selderij product photo
Verse selderijCoop Selderij 45g1,11
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper gemalen product photo
Verstegen Zwarte peper gemalenVerstegen peper zwart gemalen 38 g Pot2,99
Alternatief
1
Hertog Jan Pilsener Natuurzuiver Bier Krat  24 x 30 cl product photo
Hertog Jan Pilsener Natuurzuiver Bier Krat 24 x 30 clHertog Jan Pilsener Bier Krat 24 x 30 cl17,49
Alternatief
1

Alternatief