0
Winkelmand

Hete bliksem basisrecept

Probeer eens dit basisrecept voor stamppot hete bliksem uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels 18-20 minuten in een grote pan water met zout. Voeg halverwege de kooktijd alle appels toe.
  2. Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Voeg de ui toe en bak even mee.
  3. Blus af met de bouillon.
  4. Giet de aardappels en appels af. Stamp niet, maar roer tot een grove puree.
  5. Schep het spekjesmengsel erdoor.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel kaneel.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken

500 gram zure appels geschild, in stukken

500 gram zoete appels geschild, in stukken

250 gram gerookte ontbijtspekblokjes

2 uien grof gesnipperd

150 milliliter vleesbouillon

kaneelpoeder (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Kanzi appels product photo
Kanzi appelsKanzi appels3,49
Alternatief
1
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Dobbelsteentjes gerookt spek duo product photo
Dobbelsteentjes gerookt spek duoCoop Spek Dobbelsteen Gerookt 0.250 kg Tray3,69
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
2
Maggi Bouillon rundvlees blokjes product photo
Maggi Bouillon rundvlees blokjesMAGGI Bouillon Rundvlees 123 Gram Doos1,09
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
535
Koolhydraten
69
Vetten
19
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
15
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0