0
Winkelmand

Hete bliksem van de bakplaat

Heerlijk winters ovengerecht : hete bliksem van de bakplaat!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de parten aardappel, appel en ui samen op een bakplaat en bestrooi met de knoflook, rozemarijnnaaldjes, (grof) zout en peper.
  3. Schep de olie erdoor en verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat.
  4. Rooster 20-30 minuten hoog in de oven en schep tussendoor een paar keer om.
  5. Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan uit tot ze knapperig zijn. Laat de boter zachtjes smelten in de pan bij de spekjes.
  6. Schep de spekjes over de hete bliksem en serveer met de appelcompote.
  7. Lekker met een groene salade van kropsla met een mosterddressing.

Ingrediënten

4 personen

600 gram vastkokende aardappels gewassen, in parten

500 gram rode appels gewassen, in parten, zonder klokhuis

200 gram rode uien geschild, in parten

2 teentjes knoflook in plakjes

1 takje rozemarijn

3 eetlepels olijfolie

200 gram gerookte spekreepjes

50 gram boter

1 pot appelcompote

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
2
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
8710624282455 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
580
Koolhydraten
64
Vetten
29
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0