0
Winkelmand

Hollandse garnalencocktail met whiskysaus

Een echte klassieker met Hollandse garnalen en whiskysaus. Ideaal voor op de kersttafel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de Italiaanse bollen in plakken, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
  2. Klop de slagroom lobbig en meng met de mayonaise, de tomatenketchup en de whisky. Dit kan ook met een staafmixer. Proef en kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Verdeel de slamelange over 4 schaaltjes. Schep hier de Hollandse garnalen op en lepel tot slot de whiskysaus erover. Snijd de citroen in 4 parten en garneer elk schaaltje met een partje citroen. Serveer met de toast.

Ingrediënten

4 personen

2 stuks Italiaanse bollen

80 milliliter slagroom

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels tomatenketchup

1 eetlepel whisky

200 gram Hollandse garnalen

150 gram Slamelange gele wortel

1 stuks citroen

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Italiaanse bollen product photo
g'woon Italiaanse bollenG'woon Italiaanse bollen 2x100g0,95
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1
Heinz Tomatenketchup Top Down product photo
Heinz Tomatenketchup Top DownHeinz Ketchup Tomato 460 g Fles1,85
Alternatief
1
8710624208240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Hollandse garnalen product photo
Hollandse garnalenHollandse garnalen4,79
Alternatief
2
Snackworteltjes product photo
SnackworteltjesUnbranded Snack worteltjes 150 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief