0
Winkelmand

Hutspot basisrecept

Probeer eens dit basisrecept voor hutspot uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin 1/4 van de uien.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg het vlees toe aan de uien en bak rondom lichtbruin.
  3. Voeg de laurierblaadjes en bouillon toe en stoof circa 1,5 uur met het deksel op de pan tot het vlees zacht is.
  4. Kook de rest van de uien, wortel en aardappel in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp tot een grove puree.
  5. Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvocht van het vlees. Schep het vlees met een deel van het stoofvocht op de hutspot.

Ingrediënten

4 personen

100 gram boter

4 uien in halve ringen

500 gram doorregen runderlappen in blokjes

2 laurierblaadjes

350 milliliter vleesbouillon

1 kilogram winterwortel geschrapt, in stukjes

1 kilogram aardappel geschild, in stukken

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
4
Momenteel niet beschikbaar
2308684000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Maggi Bouillon rundvlees blokjes product photo
Maggi Bouillon rundvlees blokjesMAGGI Bouillon Rundvlees 123 Gram Doos1,19
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
10
Aardappelschijfjes product photo
AardappelschijfjesSU AARDAPPELSCHIJFJES 450G0,82
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
685
Koolhydraten
62
Vetten
31
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
33
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0