0
Winkelmand

IJsbergsla van de barbecue met feta

Start de zomer fris en lekker met ijsbergsla van de barbecue met feta.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ijsbergsla in kwarten. Hak de muntblaadjes.
  2. Bestrijk de kwarten ijsbergsla met 2 eetlepels olie. Rooster aan beide kanten op de barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
  3. Bestrijk de feta met de rest van de olie en rooster deze ook aan beide kanten op de barbecue tot er grillstrepen ontstaan.
  4. Bereid intussen de dressing. Verwarm de crème fraîche zonder te koken. Roer er rasp en sap van de citroen, de gehakte muntblaadjes, yoghurt en zout en peper door. Zorg ervoor dat de dressing niet te warm wordt.
  5. Leg de ijsbergsla op borden, besprenkel met de dressing en verkruimel de feta erover.

Ingrediënten

4 personen

1 krop ijsbergsla in kwarten

3 eetlepels zonnebloemolie

150 gram feta
of
150 gram witte kaas

voor de dressing

125 milliliter crème fraîche

0.5 citroen rasp en sap

1 eetlepel muntblaadje gehakt

100 milliliter yoghurt

Ingrediënten

Voor 4 personen

IJsbergsla naturel product photo
IJsbergsla naturelUnbranded IJsbergsla 100 GRM VERPAKT0,85
Alternatief
1
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1
Apetina witte kaasblokjes in olie product photo
Apetina witte kaasblokjes in olieApetina Classic 45+ verse kaasblokjes in olie 6x150gr2,35
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse munt voordeelverpakking product photo
Verse munt voordeelverpakkingVerse munt voordeelverpakking1,19
Alternatief
1
Melkan Magere yoghurt product photo
Melkan Magere yoghurtMelkan Magere Yoghurt 1L0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
4
Vetten
25
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
8
Vezels
1
Zout
1.1
Suiker
0