0
Winkelmand

IJskoude komkommersoep met gefrituurde kappertjes

Wist je dat je van komkommer heel goed soep kan maken? Serveer deze komkommer gazpacho op een warme dag, dan is ‘ie extra lekker.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het brood in blokjes en bedruppel met water. Laat even staan. Droog de kappertjes tussen keukenpapier. Maal de pistachenoten met de knoflook, peterselie, een snuf zout en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine tot een fijne pasta.
  2. Voeg de komkommer en het geweekte brood toe en pureer in een aantal minuten helemaal glad. Giet terwijl de machine loopt 200 ml ijskoud water erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper en klop nog 2 eetlepels olijfolie en de azijn erdoor.
  3. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kappertjes kort, tot ze openknappen. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep ermee. Bestrooi met extra peterselie. Lekker met warm platbrood of pitabroodjes.

Ingrediënten

4 personen

2 sneeën witbrood zonder korst

4 eetlepels kappertjes

50 gram pistachenoten gepeld

1 teentje knoflook

peterselie (naar smaak toevoegen) om te garneren

peterselie (naar smaak toevoegen) om te garneren

4 eetlepels olijfolie

2 komkommers geschild, in blokjes

1 eetlepel wittewijnazijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

8715196087934 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
g'woon Olijfolie extra vierge product photo
g'woon Olijfolie extra viergeg'woon olijfolie extra vierge 250ml2,39
Alternatief
1
Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,79
Alternatief
2
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
225
Koolhydraten
13
Vetten
16
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
5
Vezels
3
Zout
1.3
Suiker
0