0
Winkelmand

In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

Probeer deze smaakvolle kippenvleugels, heerlijk gemarineerd in kokosmelk en limoen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet de kippenvleugels af door een zeef en vang de marinade eventueel op (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos).
  2. Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat. Maal er wat chilipeper en zout over, besprenkel met de olie en meng met de handen goed door elkaar. Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
  3. Schud ze even om en rooster nog circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
  4. Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
  5. Lekker met een dip van ketjap, chili- of satésaus.

Ingrediënten

4 personen

750 gram kippenvleugels

200 milliliter kokosmelk

2 limoenen rasp en sap

0.5 bol knoflook

chilipepervlokken (naar smaak toevoegen)

4 eetlepels olijfolie

1 bosje verse koriander grof gehakt

4 eetlepels seroendeng

Ingrediënten

Voor 4 personen

2379487000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam KokosmelkSum & Sam Kokosmelk 200ml0,89
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
8712200753939 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sum & Sam Seroendeng product photo
Sum & Sam SeroendengSum & Sam Seroendeng 150gr1,43
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
555
Koolhydraten
4
Vetten
44
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
35
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0