0
Winkelmand

Indiase linzensmoor met avocado-mangosalsa van Yneke Kootstra

Gek dat Nederlanders zo weinig bonen eten. Bonen zijn gezond, duurzaam, makkelijk en veelzijdig. Niet alleen als vleesvervanger doen ze het goed, ook mét vlees smaken bonen heerlijk. Het moge duidelijk zijn: Yneke Kootstra is een grote bonenfan. Ze is zelfs zo’n fan dat ze in 2010 samen met andere bonenfans de Bruine Bonen Club oprichtte. “We hopen meer mensen te inspireren vaker voor bonen te kiezen. Dat gaat vrij makkelijk, want er zijn inmiddels zo veel verschillende soorten te koop. Allemaal hebben ze hun eigen gezondheidsvoordelen. Linzen bijvoorbeeld zijn snel klaar, vezelrijk en worden langzaam verteerd. Daardoor geven ze langer een vol gevoel dan aardappels. Je kunt linzen door de salade of pastasaus doen, maar rode linzen zijn het lekkerste in deze Indiase smoor."

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de uien in 5 minuten glazig. Fruit in de laatste minuut de teen knoflook even mee. Roer de linzen erdoor en voeg het water toe tot de linzen ruim onderstaan. Voeg het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook.
  2. Roer regelmatig zodat de linzen niet aanbranden. Voeg eventueel extra water toe als de linzen te droog worden.
  3. Kook de linzen in 20 tot 25 minuten gaar. Roer 1 eetlepel kerriepasta erdoor en breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  4. Kook ondertussen in een andere pan de rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
  5. Maak de avocado-mangosalsa. Pers hiervoor de limoen uit en roer de rest van de kerriepasta erdoor. Roer hier de avocado, mango, kersttomaatjes en bosuitjes doorheen.
  6. Serveer de linzensmoor met de rijst en de avocado-mangosalsa.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

4 fijngesnipperde uien

1 teen fijngehakte knoflook

200 gram rode linzen

400 milliliter water

1 groentebouillonblokje

1.5 eetlepels milde kerriepasta

200 gram zilvervliesrijst

1 mango in blokjes

1 avocado in blokjes

1 bakje gehalveerde kerstomaatjes

3 fijngehakte bosuitjes

1 limoen

2 eetlepels fijngehakte verse koriander

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,79
Alternatief
4
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
No.1 Rode linzen product photo
No.1 Rode linzenNo.1 Rode linzen1,79
1
Dalphin Water zonder koolzuur product photo
Dalphin Water zonder koolzuurDalphin Water zonder koolzuur1,48
Alternatief
1
Bio+ Groente bouillonblokjes product photo
Bio+ Groente bouillonblokjesBio+ bouillon blokjes groente 6x10gr0,81
Alternatief
1
g'woon Kerriesaus product photo
g'woon Kerriesausg'woon Kerriesaus0,91
Alternatief
1
8718781600143 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
EAT ME Mango product photo
EAT ME MangoMango ready to eat1,79
Alternatief
1
Avocado eetrijp product photo
Avocado eetrijpAvocado eetrijp1,39
Alternatief
1
Coop Cherrytomaten product photo
Coop CherrytomatenCherrytomaten 250g0,89
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,69
3
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1
Verse koriander product photo
Verse korianderKoriander 15g1,15
Alternatief
1

Alternatief