0
Winkelmand

Indische stoof met paprika-sambalpuree

Een recept voor een heerlijk stoofgerecht met Indische kruiden.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de uien, hak de knoflook en gember fijn en kneus het citroengras.
  2. Verhit de olie en bak hierin de speklappen 4 minuten aan beide kanten op middelhoge stand. Neem de speklappen uit de pan en voeg de ui, knoflook, gember en citroengras toe aan het bakvet.
  3. Bak circa 3 minuten en voeg de tomaten, ketjap en kokos toe.Voeg de speklappen met 200 ml water weer toe aan de pan en stoof afgedekt 20 minuten op een lage stand.
  4. Serveer de stoof met de paprika-sambalpuree (zie tiprecept) en bestrooi met de bosui.

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels zonnebloemolie

4 speklapjes

2 uien gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 verse gember fijngehakt, geschild, ca. 2 cm

1 stengel citroengras gekneusd

200 milliliter gezeefde tomaten

3 eetlepels ketjap manis

150 gram kokosrasp

3 lente-/bosuitjes in dunne ringetjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
2
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
8854878000905 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Gezeefde tomaten product photo
g'woon Gezeefde tomateng'woon Gezeefde tomaten0,59
Alternatief
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap ManisA ketjap manis kentel no.1 500 ml can1,89
Alternatief
1
Bio Today Kokosrasp fijn product photo
Bio Today Kokosrasp fijnBio Today Kokosrasp fijn1,99
1
3545 product photo
3
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
740
Koolhydraten
20
Vetten
63
Verzadigde vetten
34
Eiwitten
21
Vezels
8
Zout
0.8
Suiker
0