0
Winkelmand

Indische van maïssoep Jeanne van Lienden

Deze soep is snel te maken met niet veel ingrediënten en is toch heel smakelijk!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Trek van de kippenbout 0,8 liter bouillon. Pluk het vlees van de kip en leg het vlees apart.
  2. Voeg kerrie-, sereh-, paprikapoeder en maïs toe aan de bouillon en kook dit 10 minuten. Schep 4 eetlepels maïs uit de soep voor de garnering.
  3. Pureer de soep met de staafmixer.
  4. Roer de room langzaam door de soep en doe het vlees terug in de pan. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  5. Garneer de soep met de apart gehouden maïs en fijngehakte peterselie.

Ingrediënten

4 personen

1 kippenbout of een potje kippenbouillon

400 gram mais

1 eetlepel milde kerriepoeder

1 theelepel serehpoeder

2 theelepels paprikapoeder

2 slankroom

2 eetlepels verse peterselie

zout en peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Scharrel kippenbouten product photo
Scharrel kippenboutenScharrel kippenbouten2,75
Alternatief
1
Bonduelle Crispy Maïs product photo
Bonduelle Crispy MaïsBonduelle groenteconserven Crispy maïs 150g blik1,09
Alternatief
3
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
Go-Tan Gehakte sereh product photo
Go-Tan Gehakte serehGo-Tan Gehakte sereh1,99
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
8710624205263 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Jozo Zout & peper mix product photo
Jozo Zout & peper mixJOZO Zout & Peper Mix Extra Fijn 100 g Bus1,09
Alternatief
1

Alternatief