0
Winkelmand

Ingelegde komkommer

Lekker als bijgerecht bij een pikante maaltijd: ingelegde komkommer. Tip: maak wat extra, want ingelegde komkommer is ook lekker op de boterham!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Bestrooi licht met zeezout. Verwarm 150 ml water en wittewijnazijn met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Plet het korianderzaad en peperkorrels met de zijkant van een mes of in een vijzel. Schep met de uiringen en citroenrasp en sap door de komkommer.
  3. Schep over in een grote schone afsluitbare pot en giet de afgekoelde marinade erover. Als de komkommer nog niet onder staat, voeg dan nog een beetje water toe. Sluit de pot en schud een beetje. Laat minimaal 1 dag in de koelkast op smaak komen. Lekker op een boterham met kaas, vis of vlees en bij een pikante maaltijd.

Ingrediënten

1 komkommer gewassen

zeezout (naar smaak toevoegen)

100 milliliter wittewijnazijn

1 theelepel suiker

0.5 theelepel korianderzaad

0.5 theelepel peperkorrels

1 rode ui in halve ringen

0.5 citroen rasp en sap

Ingrediënten

Voor 0 personen

Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,75
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
8712200953933 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200968296 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief