0
Winkelmand

Ingemaakte citroen

Zo'n pot ingemaakte citroenen is handig voor diverse gerechten uit het Midden-Oosten. Je maakt het heel makkelijk zelf.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Boen de citroenen schoon (of gebruik biologische citroenen) en snijd 6 citroenen in dikke plakken.
  2. Schep een laagje grof zeezout in een brandschone glazen pot en leg hier 1 takje tijm en een laag citroenplakken op. Bestrooi met zeezout, 1 takje tijm en vervolg met nog een laag citroen. Strooi weer wat zeezout erover en maak zo verder lagen met tijm en citroen. Druk goed aan.
  3. Pers de overige citroen uit en giet dit sap in de pot. Vul eventueel aan met gekookt afgekoeld water tot alles onder staat. Sluit de pot af en zet minimaal 1 maand voor gebruik weg op een koele en donkere plaats. Bewaar eenmaal geopend tot circa 6 maanden in de koelkast.

Ingrediënten

7 citroenen

grof zeezout (naar smaak toevoegen)

1 bosje tijm

Ingrediënten

Voor 0 personen

3416 product photo
Alternatief
7
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1

Alternatief