0
Winkelmand

Italiaanse mosselpan

Probeer eens deze Italiaanse mosselpan!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de mosselen af onder koud water. Verwijder de beschadigde mosselen en de open mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het werkblad. Leg de mosselen in een grote pan.
  2. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokendheet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Houd apart.
  3. Verdeel de helft van de knoflook, de Italiaanse kruiden en de helft van de olijfolie over de mosselen. Leg het deksel op de pan en smoor de mosselen 7-8 minuten op een middelhoge stand tot ze open zijn.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de rest van de knoflook en de ui en voeg de tomatenblokjes toe. Maal er royaal peper over.
  5. Giet het tomatenmengsel over de mosselen, schud even op en serveer met brood.

Ingrediënten

4 personen

4 kilogram mosselen

6 tomaten

8 teentjes knoflook in plakjes

3 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden

6 eetlepels olijfolie

1 rode ui gesnipperd

ciabattabrood (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verse mosselen product photo
Verse mosselenVerse mosselen8,99
Alternatief
2
Tomaten rond product photo
Tomaten rondTomaten rond1,09
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
8712200947369 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,85
Alternatief
1
Bio+ Ciabatta broodjes product photo
Bio+ Ciabatta broodjesBio+ Ciabatta broodjes1,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
39
Vetten
20
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
23
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0