0
Winkelmand

Italiaanse rosbief

Een klassiek en altijd lekker gerecht voor de feestdagen: deze luxe rosbief met olijven en kappertjes.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Haal het vlees tijdig uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven op 160 graden.
  3. Verhit een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en bak het vlees rondom aan.
  4. Leg het vlees in een braadslede, bestrooi met zout en peper.
  5. Gebruik een kernthermometer om de juiste gaarheid te bereiken: met een kerntemperatuur van 50 graden wordt het vlees ros. Haal het vlees uit de oven als het de juiste gaarheid heeft.
  6. Laat ongeveer 10 minuten rusten op een warm bord onder aluminiumfolie en een theedoek. Rooster ondertussen de pijnboompitten.
  7. Snijd het vlees in dunne plakken en leg ze op een schaal.
  8. Bestrooi met olijven, kappertjes, geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Besprenkel met olijfolie.
  9. Serveer de rosbief met roseval aardappeltjes met rozemarijn uit de oven.

Ingredi├źnten

10 personen

1.4 kilogram rosbief
of 2 stukken van 700 gr

3 eetlepels olijfolie

80 gram pijnboompitten

100 gram zwarte olijven
(in plakjes)

50 gram kappertjes

50 gram Parmezaanse kaas

100 gram rucola

1 theelepel zout

1 theelepel peper

Ingredi├źnten

Voor 10 personen

 product photo
rosbief
Alternatief
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Pijnboompitten product photo
Pijnboompitten3,22
Alternatief
2
g'woon Zwarte olijven zonder pit product photo
g'woon Zwarte olijven zonder pit0,85
Alternatief
1
 product photo
kappertjes
Alternatief
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padano2,88
1
Rucola product photo
Rucola1,00
Alternatief
2
JOZO Zout naturel shaker product photo
JOZO Zout naturel shaker0,49
Alternatief
1
g'woon Witte peper product photo
g'woon Witte peper0,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
290
Koolhydraten
2
Vetten
15
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
37
Vezels
2
Zout
1
Suiker
0