Bereiding
Ingrediënten
Bereiding
- Haal het vlees tijdig uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Verhit een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en bak het vlees rondom aan.
- Leg het vlees in een braadslede, bestrooi met zout en peper.
- Gebruik een kernthermometer om de juiste gaarheid te bereiken: met een kerntemperatuur van 50 graden wordt het vlees ros. Haal het vlees uit de oven als het de juiste gaarheid heeft.
- Laat ongeveer 10 minuten rusten op een warm bord onder aluminiumfolie en een theedoek. Rooster ondertussen de pijnboompitten.
- Snijd het vlees in dunne plakken en leg ze op een schaal.
- Bestrooi met olijven, kappertjes, geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Besprenkel met olijfolie.
- Serveer de rosbief met roseval aardappeltjes met rozemarijn uit de oven.
Ingrediënten
10 personen
of 2 stukken van 700 gr
(in plakjes)
Voedingswaarde
- Energie
- 290
- Koolhydraten
- 2
- Vetten
- 15
- Verzadigde vetten
- 0
- Eiwitten
- 37
- Vezels
- 2
- Zout
- 1
- Suiker
- 0