0
Winkelmand

Jam van physalis bessen

Zelf jam maken? Vervang eens de aardbeien voor physalis bessen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de papieren omhulsels van de physalis. Was de bessen en halveer ze. Was de limoen en sinaasappel en snijd in stukjes.
  2. Meng alle ingrediënten in een pan. Breng al roerend aan de kook.
  3. Laat de jam circa 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur, verwijder de stukjes limoen en sinaasappel en laat de jam afkoelen.
  4. Giet de jam vervolgens in een weckpotje. Ongeopend is de jam 6 tot 9 maanden te bewaren.

Ingrediënten

1 persoon

100 gram physalis bessen

1 limoen

0.5 handsinaasappel

40 gram geleisuiker

330 milliliter water

Ingrediënten

Voor 1 persoon

Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,75
Alternatief
1
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudend product photo
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudendg'woon Bronwater licht koolzuurhoudend3,59
Alternatief
1

Niet beschikbaar

physalis bessen
Geen product gevonden

Alternatief