0
Winkelmand

Japanse aardappelchips

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels met een mandoline of mes in zo dun mogelijke plakjes van circa 1 mm dik.
  2. Verhit frituurolie tot 170°C en bak hierin de chips lichtbruin.
  3. Verkruimel het norivel met een halve theelepel zout, het sesamzaad, cayennepeper, gemberpoeder en de sinaasappelrasp.
  4. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de kruidenmix.

Ingrediënten

4 personen

3 aardappels

frituurolie (naar smaak toevoegen)

1 nori-vel verkruimeld

0.5 theelepel sesamzaad

1 snufje cayennepeper

1 snufje gemberpoeder (djahé)

0.5 sinaasappel rasp

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aardappelschijfjes product photo
AardappelschijfjesSU AARDAPPELSCHIJFJES 450G0,67
Alternatief
1
g'woon Frituurolie product photo
g'woon Frituurolieg'woon frituurolie 2 liter3,29
Alternatief
1
Saitaku Sushi nori product photo
Saitaku Sushi noriSaitaku Zeewier Sushi Nori 14 g Zak2,39
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
Verstegen Cayennepeper product photo
Verstegen CayennepeperVerstegen cayennepeper 35 g Pot1,95
1
Sum & Sam Djahe product photo
Sum & Sam DjaheSum & Sam Djahe 26gr Pot0,71
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1

Alternatief