0
Winkelmand

Japanse zalm uit de oven

Probeer ook eens de Japanse zalm uit de oven!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.
  2. Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan.
  3. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.
  4. Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.

Ingrediënten

4 personen

4 zalmfilets à 125 g

4 teentjes knoflook

2 eetlepels Japanse sojasaus

2 eetlepels limoensap
of
2 eetlepels citroensap

3 eetlepels roerbakolie
of
3 eetlepels wokolie

600 gram spinazie panklaar

2 eetlepels gembersiroop

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Sum & Sam Sojasaus product photo
Sum & Sam SojasausSum & Sam Sojasaus 150 ml1,19
Alternatief
1
8016438001610 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Sum & Sam Oosterse Wokolie product photo
Sum & Sam Oosterse WokolieSum & Sam Wokolie 500ml3,49
Alternatief
1
Sum & Sam Oosterse Wokolie product photo
Sum & Sam Oosterse WokolieSum & Sam Wokolie 500ml3,49
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,95
Alternatief
1
Smaakt Bio gembersiroop product photo
Smaakt Bio gembersiroopSmaakt Gembersiroop 215 ml fles3,79
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
7
Vetten
26
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
31
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0