0
Winkelmand

Kaasdoelpuntjes

Een heerlijk bijgerecht uit de Hollandse keuken: kaasdoelpuntjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem het filodeeg uit de verpakking en laat het bedekt met een vochtige doek ontdooien.
  2. Snijd ondertussen de kaas in kleine driehoekjes. Snijd eerst 2 gelijke vierkanten en snijd deze diagonaal doormidden.
  3. Meng de zonnebloemolie met het kerriepoeder.
  4. Leg een vel filodeeg op het werkvlak en bestrijk met een kwastje kerrie-olie. Leg hier nog een vel bovenop en snijd deze lap dan in vieren.
  5. Leg op elk vierkant een driehoekje kaas en vouw het filodeeg eromheen. Plak de naadjes vast met wat olie.
  6. Verhit een laagje frituurolie in een hoge pan en bak de driehoekjes in circa 3 minuten om en om bruin en knapperig. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

0.5 pak filodeeg diepvries

1 grote plak jonge kaas zonder korst, 1 cm dik

2 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel kerriepoeder

frituurolie (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
2358656000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
8710624237028 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
350
Koolhydraten
17
Vetten
28
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0