0
Winkelmand

Kaasfondue met donker bier en gepofte knoflook

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schenk het bier in de fonduepan en breng aan de kook. Zet vervolgens op een lagere stand en voeg al roerend in kleine porties de kaas toe.
  2. Knijp de helft van de gepofte teentjes knoflook uit de schil en voeg toe aan de kaasfondue. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water.
  3. Roer de aangelengde maizena door de kaasfondue en laat het geheel al roerend nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rauwkost, noten en stokbrood.

Ingrediënten

4 personen

1 bol knoflook

1 eetlepel olijfolie

350 milliliter donker bier

300 gram jonge kaas geraspt

300 gram oude kaas geraspt

1 eetlepel maizena

400 gram rauwkost naar keuze

50 gram ongezouten gemengde noten

1 stokbrood in stukjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Kasteel Donker bier product photo
Kasteel Donker bierKasteel Donker33cl1,39
Alternatief
1
2358656000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Vergeer Extra oude kaas plakken product photo
Vergeer Extra oude kaas plakkenVergeer Holland XO gesneden kaas extra oud 175gr2,69
Alternatief
2
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Kühne Rauwkost product photo
Kühne RauwkostKühne Rauwkost Salade 330 g0,95
1
8710624264192 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2151020000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
885
Koolhydraten
44
Vetten
56
Verzadigde vetten
31
Eiwitten
44
Vezels
4
Zout
3.6
Suiker
0