0
Winkelmand

Kaasravioli met gepofte knoflook

Probeer eens kaasravioli met gepofte knoflook!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en giet de olie erover. Vouw het folie losjes dicht. Leg het pakketje in een ovenschaal en pof de knoflook circa 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en houd apart.
  2. Maak ondertussen het pastadeeg. Zeef de bloem met een snuf zout op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de olie en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng de bloem met de vingers van buiten naar binnen door het eimengsel tot alles gemengd is en kneed dan verder tot een glad en soepel deeg. Bestrijk met wat olie, dek af met vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten.
  3. Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en voeg de mozzarella toe. Breng goed op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Snijd het pastadeeg in 4 gelijke stukken en rol deze stukken uit tot langwerpige vellen van circa 2 mm dik. Laat 2 vellen nog even onder een theedoek liggen en leg de andere twee vellen naast elkaar op het met bloem bestoven werkblad.
  5. Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes van de kaasvulling op de vellen met rondom een tussenruimte van 3 cm. Bevochtig de tussenruimte met een kwastje met water en leg de andere pastavellen er voorzichtig en losjes op. Druk de pasta in de tussenruimte met een vinger op elkaar.
  6. Snijd de ravioli op de tussenruimten in vierkanten los van elkaar en druk de randen goed dicht. Leg de ravioli op een theedoek of keukenpapier en bestuif licht met bloem tegen het plakken. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
  7. Neem de knoflookbol uit het folie en vang de olie op. Druk de zachte knoflook uit de schilletjes en prak de gepofte knoflook fijn met de olie. Verwarm in een koekenpan en voeg de boter toe. Roer de kruiden erdoor en warm even goed door.
  8. Kook intussen de ravioli circa 3 minuten tot ze komen bovendrijven en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  9. Verdeel de ravioli over 4 borden en schep er wat van de knoflooksaus over.

Ingrediënten

4 personen

1 bol knoflook ongepeld

200 gram ricotta uitgelekt

100 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

200 gram buffelmozzarella in kleine blokjes

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

1 eetlepel boter

2 eetlepels platte peterselie fijngehakt

1 eetlepel verse tijm

voor de verse eierpasta

1 eetlepel olijfolie

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

300 gram bloem
en
bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

3 eieren

1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Top! van Coop Buffel mozzarella product photo
Top! van Coop Buffel mozzarellaBuffel mozzarella origineel2,55
2
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
710
Koolhydraten
60
Vetten
34
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
39
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0