0
Winkelmand

Kabeljauw met frisse aardappelmash en venkel

Deze luchtige puree is een allemansvriend.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de gesneden aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar en verhit intussen de olijfolie in een koekenpan, voeg de venkel toe en bak 4 à 5 minuten om en om.
  2. Schep de venkel uit de pan, voeg de boter en de citroenschil toe en bak de kabeljauw 2 à 3 minuten per kant tot deze een mooi bruin kleurtje heeft.
  3. Giet de aardappel af en prak met een stamper grof, schep de crème fraîche er luchtig door en breng flink op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de lauwwarme venkel, kabeljauw, citroenjus en de blaadjes basilicum over de borden en serveer de aardappelpuree erbij.

Ingrediënten

4 personen

2 venkels dwars in gelijke stukken gesneden

2 takjes basilicum van de steel geplukt

1 citroen gewassen en dun geschild

1000 gram aardappelen gewassen en in gelijke stukken gesneden

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel boter

4 kabeljauwfilets

125 gram crème fraîche

1 theelepel witte peper

1 theelepel zout

Ingrediënten

Voor 4 personen

3592 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624300364 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8710725022189 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Verstegen Witte peper product photo
Verstegen Witte peperVerstegen witte peper gemalen 44 g Pot2,35
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
41
Vetten
19
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
22
Vezels
6
Zout
0.9
Suiker
0