0
Winkelmand

Kabeljauw met geroosterde bloemkool op aardappelmousseline

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Begin met de bloemkool. Verwijder het blad en snijd de bloemkool horizontaal in plakken van 2 cm dik.
  2. Leg naast elkaar op de bakplaat en bestrijk de plakken royaal met olijfolie. Rooster 20-25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de laatste minuten van de oventijd met de Parmezaanse kaas.
  3. Kook intussen de aardappels in 20 minuten gaar. Giet af, stamp fijn en klop de kookroom, boter, zout en peper erdoor.
  4. Houd warm in de oven. Verwarm de visbouillon voor de kabeljauw in een stoompan of ruime pan.
  5. Ga intussen verder met de hollandaisesaus. Smelt de boter zonder te kleuren en laat iets afkoelen.
  6. Klop de eidooiers in circa 2 minuten tot een crème. Klop 2 eetlepels citroensap erdoor.
  7. Zet de kom met de eidooiers op een pan heet water en zet deze op een lage stand. Voeg de gesmolten boter al roerend met een garde in een straaltje langzaam toe aan de eidooiers. Neem de kom van de pan.
  8. De saus moet zo dik zijn dat hij op de bolle kant van een lepel blijft liggen. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
  9. Roer de dille, zout en peper erdoor. Houd de saus warm in een thermoskan of in de oven.
  10. Leg de kabeljauw in de stoommand of ingevette zeef, hang boven de bouillon en stoom de vis in 5-8 minuten, afhankelijk van de dikte, gaar.
  11. Verdeel de aardappelmousseline over warme borden en leg daarop de geroosterde bloemkool. Leg de vis erop, besprenkel met de saus en garneer met dille.

Ingrediënten

4 personen

500 milliliter visbouillon

4 kabeljauwfilets à 125 g

1 bloemkool

olijfolie (naar smaak toevoegen)

100 gram Parmezaanse kaas geraspt

voor de mousseline

500 gram vastkokende aardappels geschild, in stukken

75 milliliter kookroom

voor de saus

200 gram boter

200 gram boter

4 eidooiers

3 eetlepels citroensap

dille (naar smaak toevoegen) om te garneren

dille (naar smaak toevoegen) om te garneren

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Bouillon blokjes vis product photo
g'woon Bouillon blokjes visg'woon Bouillon blokjes vis 8x10gr0,86
Alternatief
1
Kabeljauwfilet product photo
KabeljauwfiletCoop kabeljauwfilet 260g tray5,99
Alternatief
1
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Galbani Parmigiano reggiano rasp product photo
Galbani Parmigiano reggiano raspGalbani Parmigiano Regianno Rasp 60gr1,84
Alternatief
2
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen4,39
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Verse dille product photo
Verse dilleCoop Dille 20g1,15
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
920
Koolhydraten
30
Vetten
69
Verzadigde vetten
40
Eiwitten
42
Vezels
6
Zout
0.9
Suiker
0