0
Winkelmand

Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de olijven droog en maal ze fijn.
  2. Meng de olijven met de bleekselderij, munt, azijn en de olijfolie extra vergine. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze circa 15 minuten in de oven. Verhit intussen de overige olijfolie en bak hierin de bonen, knoflook en rozemarijn circa 10 minuten op een lage stand.
  4. Roer regelmatig, zodat de bonen kneuzen en de velletjes barsten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kabeljauw in circa 4 minuten aan beide kanten gaar.
  5. Verdeel het bonenmengsel in het midden van de borden en schep de tomaatjes en het olijvenmengsel eromheen. Leg de kabeljauw erop, bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie.

Ingrediënten

4 personen

300 gram groene olijven

3 stengels bleekselderij

5 eetlepels munt

2 eetlepels wittewijnazijn

olijfolie extra vergine (naar smaak toevoegen)

olijfolie extra vergine (naar smaak toevoegen)

16 cherry-/kerstomaatjes

5 eetlepels olijfolie

1 blik cannelliniboon
of

1 blik witte bonen

1 teentje knoflook

1 takje rozemarijn

4 kabeljauwfilets

Ingrediënten

Voor 4 personen

Carbonell Groene olijven zonder pit product photo
Carbonell Groene olijven zonder pit1,09
Alternatief
2
Bleekselderij product photo
Bleekselderij1,05
Alternatief
1
 product photo
munt
Alternatief
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijn1,00
Alternatief
1
Carapelli Olijfolie extra vergine biologisch product photo
Carapelli Olijfolie extra vergine biologisch6,99
Alternatief
1
Coop Cherrytomaten product photo
Coop Cherrytomaten0,85
Alternatief
5
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,59
Alternatief
1
Bonduelle Cannellini bonen product photo
Bonduelle Cannellini bonen1,25
1
g'woon Witte bonen product photo
g'woon Witte bonen0,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen Rozemarijn2,09
1
 product photo
kabeljauwfilets
Alternatief

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
455
Koolhydraten
10
Vetten
32
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
28
Vezels
7
Zout
4.8
Suiker
0