0
Winkelmand

Kabeljauw met paprikasaus op tuinerwtenpuree

Kabeljauw met paprikasaus op tuinerwtenpuree.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika's in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de paprika erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe en verwarm zachtjes.
  3. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met zout en peper. Leg de vis in de saus en stoof afgedekt 5 minuten op een lage stand.
  4. Kook intussen de tuinerwten 4 minuten. Giet af en pureer de erwten met zout, peper, de helft van de peterselie en een scheutje olijfolie tot een dikke puree.
  5. Verdeel de tuinerwtenpuree over 4 warme borden. Serveer de kabeljauw met de paprikasaus erbij.

Ingrediënten

4 personen

olijfolie (naar smaak toevoegen)

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

3 paprika's in reepjes

3 tomaten in partjes

1 theelepel rozemarijn gehakt

540 gram kabeljauwfilets ontdooid

750 gram diepvriesdoperwten

1 bosje platte peterselie gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Bosuien product photo
BosuienBosuien0,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Paprikamix product photo
PaprikamixPaprikamix1,99
Alternatief
1
Tomaten rond product photo
Tomaten rondTomaten rond1,09
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Kabeljauwfilet product photo
KabeljauwfiletCoop kabeljauwfilet 260g tray5,99
Alternatief
2
g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 200g0,88
4
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1

Alternatief