0
Winkelmand

Kabeljauwfilet met amandelcrunch

Probeer ook eens deze heerlijke kabeljauwfilet met amandelcrunch!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de winterwortels in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf wortellinten.
  2. Snijd de linten in de lengte nogmaals door zodat je brede slierten hebt. Doe hetzelfde met de courgette.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Bestrooi de kabeljauw rondom met zout en peper en bestuif met bloem. Leg de vis op de bakplaat.
  5. Meng 2 eetlepels eiwit met het amandelschaafsel en verdeel dit over de bovenkant van de vis. Bak de vis in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  6. Kook intussen de groentelinten in ruim kokend water met zout in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en schep de peterselie erdoorheen.
  7. Verdeel de groentelinten over 4 warme borden en leg er een stuk kabeljauw op.
  8. Lekker met gebakken aardappels.

Ingrediënten

4 personen

2 winterwortels geschrapt

1 courgette

500 gram kabeljauwfilets in gelijke stukken

1 eetlepel bloem

1 eiwit losgeklopt

50 gram amandelschaafsel

1 bosje peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
2
Courgette product photo
CourgetteCourgette is een redelijk neutrale groente en past daarom in vrijwel ieder gerecht. Door de fijne structuur en vorm van de groente kunt u heerlijke verrassende lekkernijen op tafel zetten, zoals courgetterolletjes gevuld met spek en geitenkaas of mini groente pizzaatjes.0,55
Alternatief
1
8710725022189 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
235
Koolhydraten
11
Vetten
8
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
29
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0