0
Winkelmand

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Probeer ook eens deze heerlijke kabeljauwfilet met witlof en mosterd!

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met zout gaar. Dep de visfilets droog en verdeel ze in gelijke moten. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Snijd de harde kernen uit het witlof en snijd de struikjes in de lengte in smalle repen.
  3. Pers een halve citroen en verdeel de andere helft in partjes.
  4. Verhit de boter. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant gaar. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
  5. Voeg de witlofrepen bij het bakvet en bak ze al omscheppend op een hoge stand 3 minuten. Voeg het citroensap, de kookroom, de mosterd en de honing toe en verwarm nog 1 minuut.
  6. Schep het witlof op warme borden. Leg de vis erop, strooi de peterselie erover en garneer met de partjes citroen. Serveer de aardappelen erbij.

Ingredi├źnten

4 personen

1 kilogram aardappel

600 gram kabeljauwfilets

4 struiken witlof

1 citroen

50 gram boter

150 milliliter kookroom
of

150 milliliter koffieroom

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel honing

3 eetlepels peterselie

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

Stamppotaardappelen product photo
Stamppotaardappelen1,39
Alternatief
1
 product photo
kabeljauwfilets
Alternatief
Witlof product photo
Witlof0,99
Alternatief
1
Citroen product photo
Citroen0,69
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
 product photo
kookroom
Alternatief
Melkan Koffieroom product photo
Melkan Koffieroom1,15
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mild0,99
Alternatief
1
 product photo
honing
Alternatief
Verse peterselie product photo
Verse peterselie1,34
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
545
Koolhydraten
55
Vetten
19
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
35
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0