0
Winkelmand

Kantonese rijst met garnalen

Dit frisse wokgerecht met garnalen, rijst en sperziebonen is eenvoudig te bereiden en past in bijna ieder dieet!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Was de limoen en snijd dunne reepjes van de schil.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de uienringetjes kort. Pers de knoflook er boven uit.
  8. Voeg de klein gesneden peper, de champignons en de garnalen toe en roerbak dit enkele minuten.
  9. Voeg de gare rijst toe. Meng alles goed door elkaar.
  10. Warm het gerecht goed door en maak het op smaak met reepjes limoenschil en wat limoensap.

Ingrediënten

2 personen

150 gram zilvervliesrijst

400 gram sperziebonen

4 bosuitjes

1 rode peper

250 gram champignons

1 limoen

2 eetlepels olie

1 teentje knoflook

150 gram garnalen

Ingrediënten

Voor 2 personen

8718781600143 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sperziebonen product photo
SperziebonenUnbranded Sperziebonen 400 GRM VERPAKT2,09
Alternatief
1
3545 product photo
4
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
8710624274986 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
503.73
Koolhydraten
64.06
Vetten
13.77
Verzadigde vetten
2.43
Eiwitten
25.85
Vezels
10.66
Zout
1.13
Suiker
5.02