0
Winkelmand

Karbonades in pikante saus

Probeer ook eens deze heerlijke Karbonades in pikante saus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verwarm de olie en bak het vlees op hoge stand aan beide kanten goed bruin. Neem de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaaltje.
  3. Bak in de pan de spekjes uit op middelhoge stand en voeg de ui toe. Fruit in circa 5 minuten zacht en bruin.
  4. Voeg de knoflook, pepers en rozemarijn toe en bak nog enkele minuten op lage stand.
  5. Voeg als laatste de tomatenpuree en tomaten toe, roer goed door en laat het geheel circa 10 minuten sudderen.
  6. Zet ondertussen het vlees nog 5 - 8 minuten in de oven om goed gaar en knapperig te bakken. Serveer de karbonades met de saus.

Ingrediënten

4 personen

4 schouderkarbonades
of
4 ribkarbonades

3 eetlepels olijfolie

50 gram gerookt ontbijtspek fijngehakt

1 ui gesnipperd

3 teentjes knoflook gesnipperd

2 rode pepers fijngehakt, zonder zaadjes

1 theelepel rozemarijnnaaldje

2 eetlepels tomatenpuree

4 trostomaten fijngehakt, rijpe

Ingrediënten

Voor 4 personen

2310050000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Coop ontbijtspek 1 ster product photo
Coop ontbijtspek 1 sterOntbijtspek.1,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 70gr0,35
Alternatief
1
Cocktail trostomaten product photo
Cocktail trostomatenCocktail trostomaten2,41
Alternatief
1

Niet beschikbaar

ribkarbonades
Geen product gevonden
rozemarijnnaaldjes
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
5
Vetten
29
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
32
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0