0
Winkelmand

Karnemelksaus met speklapjes

Probeer een keer karnemelksaus met speklapjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal het zwoerd van de speklappen en snijd de speklappen in kleine blokjes.
  2. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes. Voeg er, als die bijna gaar zijn, de kleingesneden uien aan toe.
  3. Giet de karnemelk in een pan. Maak een papje van de bloem en een beetje water en voeg dit aan de karnemelk toe.
  4. Breng op smaak met zout en breng al roerende aan de kook. Doe er, zodra het karnemelkmengsel kookt, de gebakken uien en het spek bij en roer nog even goed door.
  5. Serveer de speklapjes met karnemelksaus in de zomer met kropsla en in de winter met bruine bonen. De karnemelksaus smaakt heerlijk over gekookte aardappels.

Ingrediënten

4 personen

3 grote speklapjes à 150 g

2 grote uien gesnipperd

50 gram boter
of
50 gram margarine

750 milliliter karnemelk

2 eetlepels bloem

Ingrediënten

Voor 4 personen

Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Becel Margarine light product photo
Becel Margarine lightBecel Margarine light3,09
Alternatief
1
Melkan Karnemelk product photo
Melkan KarnemelkMelkan Karnemelk Verse 1 l Pak met punt0,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
670
Koolhydraten
15
Vetten
53
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
32
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0