0
Winkelmand

Kerrieboontjes

De zachte kerriesmaak verveelt nooit, daarom kookt Mirjam dit iedere twee weken wel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet een pan water op en kook hierin de rijst volgens de omschrijving op de verpakking.
  2. Zet ook een pan water op voor de sperziebonen en kook ze kort, tot ze beetgaar zijn.
  3. Smelt het klontje boter in een braadpan of wok en bak de uien aan.
  4. Voeg na 5 minuten knoflook, gehakt en kerriepoeder toe en bak het vlees rul. Voeg daarna de stukjes appel, crème fraîche en abrikozen toe. Laat sudderen tot de appel zacht is.
  5. Roer de sperziebonen erdoor en serveer de saus met de rijst.

Ingrediënten

4 personen

400 gram rijst

600 gram sperziebonen

1 klontje bakboter

2 rode uien fijngehakt

2 tenen knoflook uitgeperst

300 gram gehakt

1 eetlepel kerriepoeder

1 zure appel in stukjes

200 milliliter crème fraîche

5 gedroogde abrikozen in stukjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Basmati rijst product photo
g'woon Basmati rijstg'woon basmati rijst 1000g2,49
Alternatief
1
Sperziebonen product photo
SperziebonenUnbranded Sperziebonen 200 GRM VERPAKT1,89
Alternatief
3
g'woon Bak & braad product photo
g'woon Bak & braadg'woon Bak & Braad 400ml1,03
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8713526800307 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
2137140000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
1

Alternatief