0
Winkelmand

Kerstijstaart met warme chocoladesaus

Probeer ook eens deze heerlijke kerstijstaart met warme chocoladesaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het ijs iets zachter worden. Wel de rozijnen en de krenten in de rum.
  2. Voeg de bigarreaus en de walnoten toe en schep dit mengsel door het ijs. Schep de ijsmassa in de vorm en zet deze in de diepvries om op te stijven (kan een dag van tevoren).
  3. Verwarm de slagroom (zonder te koken) en smelt hierin de chocolade. Zet de ijstaart op een gekoelde schaal en verwijder vorm en folie. Garneer de taart met de chocolade en de saus.

Ingrediënten

6 personen

1 liter roomijs

100 gram rozijnen

100 gram krenten

100 milliliter rum

100 gram bigarreaux in stukjes

50 gram walnoten gehakt

6 kerstchocolaatjes om te garneren

voor de chocoladesaus

200 milliliter slagroom

200 gram pure chocolade in stukjes

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Slagroomijs product photo
g'woon Slagroomijsg'woon Slagroom Roomijs 1,5l4,34
Alternatief
1
g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
LiGA Evergreen krenten product photo
LiGA Evergreen krentenLIGA EVERGREEN BISCUITS CURRANTS PROMO PACK 225 GR1,77
Alternatief
1
Melkunie Rum rozijnen vla product photo
Melkunie Rum rozijnen vlaMelkunie fruitvla rum/rozijnen 1L pak1,99
Alternatief
1
8710706608562 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
8710725006318 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
800
Koolhydraten
84
Vetten
43
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
9
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0